5 leuke mobiele spelletjes

Mobiele spelletjes

Misschien breng je deze coronaperiode meer tijd thuis door dan gewoonlijk. Hoe vul je dan je tijd in? Mobiele spelletjes spelen kan een prettige bezigheid zijn. Een groot aantal van deze spellen zijn ook tegen elkaar te spelen. Bovendien is de keuze tegenwoordig enorm! Maar welke zijn echt de moeite waard? In dit artikel belichten we 5 leuke mobiele spellen om je op weg te helpen.

Draw Something
Iedereen kent het spelletje Pictionary wel waarbij je dingen moet tekenen en je tegenspeler moet raden wat je aan het tekenen bent. Als je dat een leuk spelletje vindt, dan moet je zeker het mobiele spelletje ‘Draw Something’ eens een keer proberen. Daarbij kun je vrienden en familie uitdagen om het tegen jou te spelen. En het leuke: je ziet ook terug hoe de ander het geraden heeft.

SimCity BuildIt
Spelletjes zoals SimCity, waarbij je je eigen stad kunt bouwen, zijn altijd heel populair geweest. Laat er nu ook zo’n leuk spelletje voor je telefoon zijn! Bij SimCity BuildIt kun je een complete stad bouwen met alles erop en eraan. Maar je moet ook goed nadenken over de groei van de stad en eventuele problemen die kunnen voorkomen zoals vervuiling. Een extra uitdaging dus!

Hay Day
Een klein beetje in lijn met SimCity kun je met Hay Day je eigen boerderij inrichten en onderhouden. Daarbij moet je bijvoorbeeld voor gewassen en dieren zorgen en handel drijven met buren en vrienden. Maar je moet ook zorgen voor het aanleveren van grondstoffen. Een veelzijdig spelletjes!

Rummikub
Wie kent Rummikub niet? Tijdens dit spel neem je het tegen elkaar op met stenen met nummers in verschillende kleuren. Stenen die aan elkaar te leggen zijn, mag je per setje van drie op tafel leggen of aanleggen bij de ander. Wie als eerste zijn bordje leeg heeft, heeft gewonnen! En dit spel kun je dus ook gewoon op je telefoon spelen. Daag je beste vrienden uit voor een ouderwets potje Rummikub.

Smule
Ben jij altijd wel in voor karaoke? Dan hebben we goed nieuws, want er is een app waarmee je karaoke kunt zingen met familie en vrienden! De app is gratis en er is de keuze uit miljoenen liedjes en songteksten. Laat je dus lekker gaan met deze leuke app!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke mobiele spelletjes, maar dan heb je in ieder geval alvast een aantal tips om mee aan de slag te gaan. Speel je liever bordspelletjes of kaartspelletjes ‘in het echt’ in plaats van op de telefoon? Kijk dan eens op Bij-jou-thuis.nl voor reviews van leuke spelletjes die je kunt spelen. Genoeg inspiratie om de komende tijd mee door te komen!