Afsluiten nieuw telefoon abonnement (5 TIPS)

Mobiele spelletjes

5 aanbevelingen voor het afsluiten of verlengen van je mobiele telefooncontract

Het is tijd om je mobiele abonnement te verlengen of je wilt een nieuw abonnement afsluiten, waar moet je nu in hemelsnaam beginnen? Welkom in het doolhof dat mobiele abonnementen heet. Gelukkig zijn er manieren om de weg te vinden in dit doolhof, en wij zullen je daarbij helpen met 5 handige tips!

Tip 1: sluit tijdig een nieuw abonnement af
De eerste, en meteen ook een hele belangrijke tip: zorg ervoor dat je tijd een nieuw abonnement afsluit of verlengt. Meestal hebben telefoonabonnementen een looptijd van 1 of 2 jaar. Wanneer deze periode afloopt, wordt je contract maandelijks verlengd. Je blijft dus maandelijks een bedrag betalen, terwijl je waarschijnlijk een vele interessantere aanbieding kunt krijgen. En als je een abonnement met en telefoon hebt afgesloten, heb je je telefoon eigenlijk al afbetaald binnen je abonnement. Reden genoeg om een nieuw abonnement af te sluiten of te verlengen.

Tip 2: kies voor sim only of abonnement met telefoon
Je kunt kiezen voor een abonnement met telefoon, of een sim only abonnement waarbij je zelf je telefoon aanschaft. Het is verstandig om een goede afweging te maken wat betreft de kosten. Een sim only abonnement en het aanschaffen van een losse telefoon kan namelijk voordeliger uitvallen dan een abonnement met telefoon, maar het tegenovergestelde kan ook het geval zijn. Dit ligt echt aan de telefoon en het abonnement wat je kiest. En als je zelf een telefoon aanschaft, heb je dat bedrag natuurlijk wel direct nodig, dus dat is ook een overweging.

Tip 3: vergelijk verschillende aanbieders
Als je ondertussen weet welke telefoon je wilt en of je een sim only abonnement of abonnement met telefoon wilt afsluiten, dan is het heel verstandig om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Iedere provider heeft weer verschillende abonnementen en acties en in sommige gevallen kan het heel voordelig zijn om over te stappen naar een andere provider of juist om je abonnement te verlengen bij de provider waar je al zit. Er is ontzettend veel keuze, en daarom zijn er ook handige tools ontwikkeld waarmee je een overzicht krijgt van de mogelijkheden. Een voorbeeld is Mobieleproviders.nl, een onafhankelijke vergelijkingssite met ruim 20 aanbieders en de nieuwste smartphones. Een ideale website om het meest voordelige abonnement in jouw situatie te vinden.

Tip 4: check het aantal MB’s en belminuten
Wanneer je een nieuw abonnement gaat afsluiten of gaat verlengen, dan is het belangrijk om het aantal MB’s en belminuten dat je nu hebt aan te houden. Minder MB’s of minuten is natuurlijk al snel goedkoper, maar als je buiten je bundel gaat kan dit al heel snel tot hogere kosten leiden. Vaak kun je je eigen dataverbruik en belminuten checken via je eigen provider, zodat je ook kunt zien je gemiddeld verbruikt. Ga je er structureel overheen of je komt er juist onder, dan is het verstandig om je bundel aan te passen.

Tip 5: overweeg een één- of tweejarig abonnement
Bij het afsluiten van een abonnement kun je kiezen uit een contract voor één of twee jaar. Een tweejarig abonnement is vaak een stuk goedkoper qua maandelijkse kosten, maar daar zit je natuurlijk ook weer langer aan vast. Sluit je een abonnement met telefoon af en ben je altijd heel zuinig met je telefoon? Dan kan een tweejarig abonnement voordelig zijn. Wil jij ieder jaar de nieuwste smartphone hebben, dan kun je beter kiezen voor een abonnement van één jaar.

Met behulp van bovenstaande tips kun jij goed voorbereid op zoek gaan naar het meest voordelige en beste abonnement in jouw situatie. Doe er je voordeel mee!