Kan de Apple iPhone 8 ‘draadloos opladen’?

Recente designveranderingen bij Apple omvatten onder andere het weghalen van basistechnologieën zoals de traditionele USB-poort en de koptelefoonstekker. Is draadloos opladen met de iPhone 8 het volgende punt op de agenda?

Na eerdere geruchten rondom Apple’s iPhone 8 is er vandaag iets bijzonder interessants. De volgende stroomlijning in ontwerp kan namelijk weleens een game changer worden: draadloos opladen.

Volgens een bron in binnen de industrie, test Hon Hai Precision Industry, beter bekend als Foxconn Technology Group, ‘draadloos opladen’ modules voor de iPhone 8, die een verwachtte release kent in 2017.

De introductie van draadloos opladen kan de verkoop stimuleren voor de nieuwe iPhone, die dan eveneens zijn 10-jarig bestaan viert. “Of de functie uiteindelijk onderdeel zal uitmaken van de nieuwe apparaten van Apple zal afhangen van de vraag of Foxconn het kosten/baten plaatje tot een bevredigend niveau kan krijgen”, aldus de bron. Zowel Apple inc. en Foxconn moeten nog commentaar te geven.

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de iPhone 8 en geniet tot die tijd van de iPhone 7 met goedkoop abonnement.