De 5 beste game telefoons van 2021

beste game telefoons

Er zijn tegenwoordig veel populaire games die je op je smartphone kunt spelen. Er zijn veel 2D games die niet veel van je telefoon vragen. Maar er komen ook steeds meer zwaardere games uit. Om die te spelen is het handig om een goede game telefoon te hebben. Voor een game telefoon is het niet alleen belangrijk dat deze een krachtige processor (CPU) en videochip (GPU) heeft, maar ook een scherm met een hoge resolutie en een hoge refresh rate (Hz). Maar wat zijn de beste game telefoons van 2021? Wij zetten 5 goede telefoons voor je op een rij.

1. OPPO Find x3 Pro

Het merk OPPO zien we in de markt steeds vaker voorbijkomen. In Nederland is het merk nog relatief onbekend, maar in China is het één van de meest populaire telefoonmerken. De OPPO Find x3 Pro is één van de beste game telefoons van 2021 met een Snapdragon 888 processor en 12 GB werkgeheugen. Het beeld ondersteunt bovendien een verversingssnelheid van 120Hz.

2. iPhone 12 Pro Max

De iPhone mag natuurlijk niet in dit rijtje met beste game telefoons ontbreken. De iPhone 12 Pro Max is de beste iOS game telefoon van 2021. De telefoon heeft met de Apple A14 Bionic een hele krachtige CPU en GPU. De telefoon heeft bovendien een groot OLED-scherm met een beelddiagonaal van 6,7 inch en een resolutie van 1284×2778 pixels.

3. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Ook het merk Samsung heeft een goede gametelefoon in haar collectie: de Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Deze behoort zeker tot de beste game telefoons van 2021 met één van de meest geavanceerde schermen waarvan de refresh rate kan oplopen tot 120Hz of juist kan worden verlaagd tot 30 Hz of 60 Hz. Deze telefoon is bovendien geoptimaliseerd om Xbox games te spelen. Een aanrader dus als je van deze games houdt.

4. OnePlus 9 Pro

Steeds meer mensen worden fan van OnePlus telefoons en deze OnePlus 9 Pro is ideaal als je van games houdt en toch niet de hoofdprijs wilt betalen. De telefoon doet zeker niet onder voor de high-end game telefoons met een OLED-scherm van 6,7 inch en een scherp en kleurrijk scherm met een resolutie van 1440p. Opvallend is de dynamische refresh rate van 120Hz die ervoor zorgt dat je games heel soepel kunt spelen.

5. Asus ROG 5

Tenslotte in dit rijtje met beste game telefoons van 2021 een merk waarvan misschien nog niet iedereen weet dat ze tegenwoordig ook telefoons maken: Asus. De Asus ROG 5 beschikt over hoge framerates tot maximaal 144Hz, scherpe graphics op het AMOLED-scherm en een lange batterijduur. Een krachtpatser die zeker niet onderdoet voor de gevestigde telefoonmerken op de markt.

Zo heb je in ieder geval genoeg inspiratie als je op zoek bent naar een telefoon om mee te gamen. Game on!