De bizarre reden dat bijna alle smartphones in Japan waterdicht zijn

Volgens Mashable, hebben mensen in het Oost-Aziatische land al bijna een decennium lang een waterdicht toestel. Een aantal rapporten suggereert zelfs dat maar liefst 95 procent van alle apparaten in het land waterdicht zijn.

De bizarre reden waarom fabrikanten telefoons wel waterdicht moesten maken, is omdat Japanse vrouwen zo gehecht (lees: verslaafd) zijn aan hun telefoons, dat ze die mee wilden in de douche. Hierdoor is vrijwel elke telefoon op de Japanse markt waterdicht en behoort deze eigenschap tot de normale verwachting, in tegenstelling tot bij ons.

Ken Hong, wereldwijde communicatie directeur van LG Korea, is niet van plan zijn telefoons waterdicht te maken voor de wereldwijde markt, maar is voorlopig alleen voor Japan, volgens Mashable: “In Japan is waterdichtheid veel belangrijker dan de mogelijkheid om de batterij uit de telefoon te verwijderen. Voor een kleiner Koreaanse merk als LG, is het belangrijk dat we alle belangrijke wensen zo aantrekkelijk mogelijk aan de Japanse consument kunnen voorleggen. ”

Hij zei ook dat indien, zoals lijkt, de vraag naar waterdicht blijft groeien in het Westen op eenzelfde wijze als in Japan, er een kosteneffectieve oplossing moet komen. “Als de rest van de wereld trends op dezelfde manier oppakt, dan moeten we zoeken naar een manier om het eveneens waterdicht te maken en modulaire onderdelen naast elkaar te bestaan (tegen acceptabele kosten) – of kiezen we welke is belangrijk voor ons”, aldus Hong. Lees hier het hele verhaal.

In Nederland moeten we het qua waterdichte smartphone dus doen met bijvoorbeeld de iphone 7. Ben je op zoek naar een iPhone 7 met goedkoop abonnement? Klik dan hier.