Dataroaming EU 2017

dataroaming eu 2017
Wat is er veranderd?
Iedereen kent het wel; je gaat op vakantie en zodra je de grens over bent, zet je gauw de dataroaming op je telefoon uit. Dat moet wel, anders betaal je je helemaal blauw. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je! Vanaf 15 juni 2017 zijn de extra kosten binnen de EU helemaal eraf. Je kunt je abonnement, die je in Nederland gebruikt zonder erbij na te denken, gewoon aan laten staan in EU landen.

Hoe was het eerst?
Het is zo dat je in Nederland je provider betaalt om gebruik te mogen maken van zijn/haar zendmasten, waardoor jij overal kunt bellen en op internet kunt. Zodra je over de grens ging, vielen deze zendmasten weg en viel je terug op het netwerk van het land waar je was. Jouw provider had afspraken met dat land over de kosten hiervoor. Natuurlijk betaalde jij die kosten aan je provider, waardoor internet en bellen ontzettend duur werd in het buitenland.

Hoe is het nu?
Binnen de EU wil de regering alles hetzelfde, maar toch mag elk land voor zich de kosten voor internetten en bellen bepalen. Daarom is besloten om dit ook gelijk te trekken. Daarom kun jij nu je eigen bundel gebruiken en de data en belminuten of sms’jes uit je eigen abonnement gebruiken in het buitenland.

Abonnement of bundel.
Als je een bundel hebt van 100 belminuten en 100 MB data, kun je deze dus rustig opmaken. Je kunt hiermee bijvoorbeeld 100 sms’jes versturen en 10.00 Whatsapp berichten sturen. Zoals ook in Nederland is het zo dat hoe meer data en belminuten je hebt, hoe meer je daarmee kunt. Met 100 MB kun je bijvoorbeeld maar een kwartier video’s streamen, maar met 1 GB kun je wel drie uur video’s streamen.

Uitzonderingen.
Natuurlijk kunnen we niet zonder uitzonderingen. Hieronder zullen we er een paar noemen:
– Bellen naar Nederland vanuit een EU land is geen probleem. Maar vanuit Nederland naar het buitenland bellen, daar zitten nog wel extra kosten aan. Waarom? Omdat er allerlei andere opties zijn dan bellen om met iemand in contact te komen.
– Als je in een periode van vier maanden langer in het buitenland bent dan in Nederland, waar jij je abonnement hebt afgesloten, kan jouw provider extra kosten in rekening brengen. Als het goed is krijg je dan wel eerst aan waarschuwingsbericht van je provider.
– De nieuwe afspraken gelden alleen in de 28 EU lidstaten! Dit zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Kijk en vergelijk.
Elke mobiele provider heeft zijn eigen aanbiedingen om jou als abonnee te lokken. Vergelijk daarom altijd welke provider en welke bundel het beste bij jou past. Sommige telefoon aanbieders hanteren wel een limiet bij een onbeperkte bundel, let daar dus op. Wij wensen iedereen een onbezorgde vakantie! Check daarom jouw voordelen van je mobiele telefoon en abonnement nu op mobiele providers Nederland!