Apple’s laatste iOS 10.1.1 update slurpt iPhone batterij leeg in razendsnel tempo

iphone batterij leeg ios 10

De nieuwe Apple iOS 10.1.1 update zorgt voor problemen bij de iPhone! De nieuwe software zorgt er namelijk voor dat de iPhone batterij leeg wordt gezogen in een razendsnel tempo.

Terug in september lanceerde Apple iOS 10 en deze update leidde tot overwegend positieve recensies. Nu moet je echt even wachten voordat je jouw iPhone naar de nieuwste versie van iOS 10.1.1 updatet. Zoals diverse rapporten melden, zijn het nu de batterijen die niet meer goed functioneren en snel leeg zijn.

News.com.au geeft het volgende aan: Na het updaten naar iOS 10.1.1, gaat een telefoon met 80 procent batterij, dus 80% levensduur van de accu, ’s nachts volledig leeg. Al is je mobiele telefoon op dat moment ongebruikt.

Advies: wachten met updaten!

De iPhone telefoon opladen zou een 30 procent levensduur van de batterij laten zien, wat vervolgens snel daalt tot nul. De iPhone batterij is leeg en zorgt ervoor dat binnen enkele seconden het toestel wordt uitgeschakeld. Het loskoppelen van de mobiele telefoon van de oplader bij 100 procent levensduur batterij zorgt er zelfs voor dat het toestel tot onder de 50 procent schiet. Dit gebeurt zodra de iPhone is ontgrendeld.

Volgens deze 16-pagina’s lange thread op het Apple Forum, zijn de iPhone 5s, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, en zelfs de iPhone 7 allemaal slachtoffer van de nieuwe Apple iOS 10 upgrade.

iOS 10.1.1 werd uitgebracht op 31 oktober, terwijl een tweede versie werd uitgebracht op 9 november. Hopelijk kan het probleem snel worden opgelost voordat de iPhone batterijen volledig hun einde tegemoet zien.

Hieronder wat reacties op Twitter over de Apple iOS 10.1.1 update: