De Kodak Ektra Smartphone is de natte droom voor smartphone fotografen

Voor degenen die hun smartphone vaker gebruiken om foto’s te maken dan om te bellen, komt Kodak met zijn tweede smartphone: de Ektra. Deze Kodak Ektra smartphone is specifiek ontworpen met de fotograaf in het achterhoofd.

De mobiele telefoon ontleent zijn naam aan de 1941 ‘rangefinder’ van het merk en is qua uiterlijk ontworpen om op een camera te lijken, inclusief een gebogen DSLR-achtige grip en een ontspanknop op de bovenkant van het apparaat.

De camera beschikt over een 21-megapixel Sony IMX230 sensor en wordt geleverd met diverse opties om het extra fotograaf-vriendelijk te maken, zoals verschillende opnameprogramma’s en een groot aantal ge-predownloade fotografie apps, waaronder Snapseed, Adobe Lightroom, VSCO en Prisma.

De telefoon beschikt technisch gezien verder over een deca-core MediaTek Helio X20 processor, 3GB RAM, 32 GB intern geheugen, ruimte voor een microSD-kaart van maximaal 128GB en een vijf inch scherm met 1080p.

De telefoon zal in december in Europa worden gelanceerd voor € 499 euro, dus houd ons in de gaten voor de goedkoopste Kodak Ektra met abonnement. Rond die tijd kun je het Kodak Ektra abonnement hier kopen. Meer info over het toestel zelf vind je op de Kodak website.

kodak-ektra-smartphone-2

kodak-ektra-smartphone-3