Simpel Sim Only Abonnementen

OVER SIMPEL

Simpel is een mobiele provider die zich richt op goedkope Sim Only abonnementen. Je kunt bij Simpel dus geen telefoon bij je abonnement nemen. Simpel probeert zich te onderscheiden door middel van lage prijzen en goede klantenservice. Je kunt een abonnement afsluiten zonder een kredietcheck. Simpel is opgericht in 2007 en drie jaar later in 2010 overgenomen door T-Mobile. Sindsdien hebben ze een groot marktaandeel verworven met hun goedkope mobiele abonnementen. Vanaf 1 augustus 2014 is simpel geen onderdeel meer van T-Mobile, maar een zelfstandige onderneming. Inmiddels heeft Simpel enkele honderduizenden klanten en werkt er een team van 45 mensen.

ABONNEMENTEN SIMPEL

Je kunt al een abonnement afsluiten voor maar €2,50 per maand. Je kiest bij Simpel altijd voor een abonnementen met een looptijd van 24 maanden. Dit is ook de reden van de lage maandelijkse kosten. Je bundel kun je helemaal naar wens samenstellen. Zo heb je onder andere de keuze voor onbeperkt bellen, onbeperkt smsen en internetbundel tot 2GB per maand. Alle abonnementen van Simpel hebben een downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s. Dat is iets minder dan de 20 Mbit/s van de andere 4G aanbieders, maar nog steeds razendsnel! Je kunt bij Simpel een plafond instellen voor je belminuten, smsberichten en internetbundel. Zo kun je nooit buiten je bundel en voorkom je onverwachte kosten.

NETWERK SIMPEL

Simpel is een MVNO. Dat staat voor Mobile virtual Network Operator, ofwel een virtuele provider. Dit betekent dat Simpel niet over zijn eigen netwerk beschikt, maar gebruik maakt van het netwerk van een andere telecom provider. Simpel maakt gebruikt van het netwerk van T-Mobile. Het netwerk van T-Mobile heeft nog geen landelijke dekking. Het netwerk heeft in ongeveer 65% van Nederland dekking. Het is dus belangrijk om even na te gaan of T-Mobile ook dekking heeft op jouw locatie. Meer informatie over de dekking van de Nederlandse providers kun je hier vinden.

KLANTRECENSIES

Simpel wordt erg goed beoordeeld. De gemiddelde waardering is een 7,9. Dat is erg hoog vergeleken met de andere Sim Only aanbieders en dus zeker iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een Sim Only abonnement.