Tele2 Sim Only Abonnementen

Deze provider heet nu Odido, hier kun je meer informatie vinden.

Over Tele2

Tele2 is van oorsprong een Zweeds bedrijf en een aanbieder van internet, TV en telefonie. Tele2 is sinds 1997 actief in Nederland en is onderdeel van Tele2 Group. Tele2 Group is actief in 10 landen (Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Litouwen, Kazachstan, Kroatië, Estland, Letland en Oostenrijk) en heeft ruim 30 miljoen klanten. Tele2 is voornamelijk bekend geworden met het aanbieden van goedkoop bellen. Tele2 heeft als doel zijn diensten zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk te maken voor zijn klanten. Tele2 levert diensten aan particulieren én zakelijke klanten.

Abonnementen Tele2

Bij Tele2 kun je kiezen tussen prepaid, Sim only of een abonnement met toestel. Voor de Sim Only abonnementen kun je je bundel helemaal zelf samenstellen. Je kunt onder andere kiezen voor onbeperkt bellen, onbeperkt smsen en een databundel tot 4GB per maand. Het goedkoopste abonnement begint al vanaf €8,- per maand. Alle Sim Only abonnementen van Tele2 hebben een maandcontract. Dat betekent dat je op elk gewenst moment kunt wisselen van abonnement. Alle bundels hebben een 4G aansluiting. Afhankelijk van je locatie kun je hier wel of niet gebruik van maken. Is je internetbundel op? Dan rekent Tele2 geen extra kosten. Je download alleen iets langzamer tot het einde van de maand. Je mag ook altijd gratis je bundel aanpassen.

Netwerk Tele2

Tot 2012 was Tele2 een MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Dat betekent dat Tele2 niet zijn eigen telecom netwerk had, maar gebruik maakte van het netwerk van een andere provider. Tele2 heeft gebruik gemaakt van het netwerk van KPN en maakt momenteel deels gebruik van het netwerk van T-Mobile. Sinds 2012 heeft Tele2 zijn eigen 4G netwerk. Omdat Tele2 nog niet overal dekking heeft, gebruiken ze ook nog het netwerk van T-Mobile. Momenteel heeft Tele2 ongeveer in 50% van Nederland 4G dekking. Ze hebben nog geen indicatie aangegeven wanneer ze verwachten landelijke dekking te hebben. Wil je meer informatie over de 4G dekking van de verschillende providers? Dat kun je hier vinden!

Mijn Tele2

Tele2 heeft een online omgeving met de naam Mijn Tele2. Als je inlogt kun je je eigen facturen en verbruik inzien. Naast de website is er ook nog een MijnTele2 app. Via de app heb je dezelfde mogelijk als de website. Zo ben je dus altijd op de hoogte van je verbruik en hoef je niet bang te zijn dat je onverwacht hoge kosten hebt!