Had jij de gelekte renders van de Samsung Galaxy A71 al gezien?

Samsung Galaxy A71

Heb je de uitgelekte afbeeldingen van de nieuwe Samsung Galaxy A71 al opgemerkt? Er is een cameragat te zien en ook vier camera’s aan de achterkant.

De Aziatische elektronicagigant Samsung werkt zoals je ongetwijfeld al wist aan een opvolger voor diens populaire Galaxy A70. Van de Galaxy A71, zoals de smartphone naar verluidt zal heten, zijn enkele weken terug renders gelekt. Mochten ze kloppen, dan zien we het design en enkele belangrijke features.

De renders in kwestie werden een maandje terug gepubliceerd door de website CashKaro en zijn in samenwerking met de bekende smartphonelekker OnLeaks gecreëerd. De Galaxy A71 zal de opvolger worden van de Galaxy A70, die eerder dit jaar in Nederland werd gelanceerd. De nieuwe A71 beschikt over een vernieuwd design, dat geïnspireerd lijkt door de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Met name de selfiecamera in het cameragat in het scherm is zo’n designelement. De Samsung A70 heeft ter vergelijk een kleine notch bovenin het scherm.

De renders tonen verder dat vrijwel de voorzijde vrijwel bezelvrij is en alleen bij de onderzijde van het display een dunne rand heeft. CashKaro claimt dat de aankomende Samsung Galaxy A71 een groot 6,7 inch-scherm heeft, met afmetingen van 163,5 bij 76 bij 7,9 millimeter. We krijgen dus al een indruk hoe groot de Samsung Galaxy A71 hoesjes zullen worden. De rechterzijde huisvest trouwens de aan/uit-knop en volumeknoppen, terwijl aan de onderzijde een koptelefoonaansluiting en usb-c-poort te vinden zijn.

Net als bij diens voorganger, ontbreekt bij de Galaxy A71 een fysieke vingerafdrukscanner, waarmee een optische scanner onder het scherm logisch lijkt. Tevens zal Samsung naar verwachting kiezen voor gezichtsherkenning middels de frontcamera.

De aankomende smartphone van het Koreaanse merk heeft vier camera’s achterop, die zijn weergegeven in een L-vorm. Welke vier camera’s dit precies zijn is nog onbekend, maar men verwacht een primaire lens, groothoekcamera, telelens en dieptesensor. De Galaxy A70 beschikt over een 32 megapixel-camera, 8 megapixel-groothoeklens en 5 megapixel-dieptesensor. De telelens voor optische zoom, momenteel te vinden bij diverse andere merken, zou in feite nieuw zijn.

Verdere informatie is nog onduidelijk, zoals welke interne hardware er in de telefoon zal zitten, wanneer de smartphone wordt aangekondigd en of hij überhaupt in de Benelux verkocht zal worden. Dat de A71 op Android 10 zal draaien ziet men echter als logisch, met de nieuwste versie van Samsungs OneUI-skin.

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71