Samsung slaat galaxy note 6 over en komt meteen met note 7

Samsung galaxy-note-6

Samsung heeft besloten zijn nieuwe phablet de Galaxy Note 7 te noemen. Dit houdt in dat Samsung de naam Galaxy Note 6 overslaat. De reden hiervoor is om de nummering van de Note-serie gelijk te maken met die van de S-serie. De bedoeling is om geen onderscheid meer te maken tussen de smartphone serie Galaxy S en de phablet serie Galaxy Note. Momenteel behoort de Galaxy S-serie namelijk tot de Galaxy S7.

De Samsung Galaxy Note 7, die hoogstwaarschijnlijk in de herfst verschijnt, zal alleen verkrijgbaar zijn met een gebogen scherm aan de randen. Bij eerdere smartphonelanceringen maakte Samsung al een platte versie en een gebogen versie van een nieuw toestel, zoals de Galaxy S7 en S7 Edge.

Bij de Note 7 wordt de platte versie echter overgeslagen. Volgens recente berichten uit de Koreaanse media verkoopt de gebogen versie van de S7 wereldwijd al beter dan de platte versie, ondanks een prijs die hoger ligt.

De Note 7 zal beschikken over een 5,8 inch-scherm en zal dit jaar ook in Nederland worden uitgebracht. De vorige generatie van de Galaxy Note, met versienummer 5, kwam niet naar Nederland. In plaats daarvan bracht Samsung een grotere versie van de Galaxy S6 Edge uit.

Verwachte Samsung Galaxy Note 7 specificaties

5,8 inch Super AMOLED-scherm met haarscherpe QHD-resolutie van 1440×2560 pixels
12 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
Loopt op Android 6.0 Marshmallow, met snelle update naar Android N
Waterdicht design, voorzien van vingerafdrukscanner
Krachtige octa-core processor, 4 tot 6GB werkgeheugen
32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart