Samsung Galaxy S8’s selfie camera krijgt autofocus, eindelijk

samsung galaxy S8 camera

De Samsung Galaxy S8 Camera krijgt een autofocus-camera aan de voorkant, zo is onthuld in een nieuw rapport uit Zuid-Korea. De selfie was nog nooit zo goed als met de Samsung Galaxy S8.

Het is een langverwachte ontwikkeling in de front camera-afdeling van Samsung’s vlaggenschip smartphone, na de Galaxy S6 en S7 Galaxy (en de Note5) al waren bepakt met een 5MP vaste-focus shooter.

Het verslag gaat verder in detail en zegt dat de toekomstige camera een encoder type focus mechanisme zal gebruiken, in tegenstelling tot de heersende voice coil motor, ofwel spreekspoel motor. In dit type ontwerp wordt de focusserende ‘actuator’ aan de zijkant van de lens geplaatst in plaats van in het midden daarvan, waardoor een cameramodule met een lagere diepte. Heel technisch, maar het resultaat is dat foto’s schieten met de ‘kleine’ camera een stuk gemakkelijker en beter wordt.

Voice coil motoren worden doorgaans gebruikt voor de primaire camera’s aan de achterzijde, waar de diepte een kleinere zorg is. Zelfs als de smartphone camera aan de achterzijde daarom zorgt voor een bobbel in de broekzak is dit geen ramp. Dit geldt niet voor front-camera’s – we willen niet dat onze camera uit komt te steken boven het beeldscherm, toch?

De bron maakt overigens geen melding van de resolutie, maar bevestig puur autofocus voor de Samsung Galaxy S8 camera, zodat we toekomstige lekken moeten afwachten voor meer details.