Samsung stopt definitief met gevaarlijke Galaxy Note 7

Het is officieel! Samsung accepteert zijn nederlaag en zet definitief een punt achter de Galaxy Note 7, na verscheidene gevaarlijke voorvallen met de smartphone.

Volgens het als betrouwbaar te boek staande Engadget, is Samsung nu toch echt “permanent gestopt” met de productie van de Galaxy Note 7.

Na een groot aantal meldingen dat de smartphone in brand vloog en zelfs explodeerde, kon het Aziatische elektronicabedrijf niets anders dan de handdoek in de ring gooien. Het nieuws komt slechts een dag nadat de tech reus de productie van de gadget pauzeerde en een wereldwijde recall deed, dit nadat een binnenlandse Amerikaanse vlucht werd geëvacueerd toen het Galaxy Note 7 model rook begon uit te stoten in de cabine.

samsung-galaxy-note-7-wereldwijde-recall

Omwille van de veiligheid van de consument heeft Samsung nu dus besloten alle verkoop en de productie ervan stop te zetten. In het geval je nog steeds opgescheept zit met de telefoon, moet je onmiddellijk het toestel uitdoen en het niet langer gebruiken.

De aandelen van de onderneming daalden acht procent vandaag, wat ongeveer $ 17.000.000.000 verlies in waarde heeft betekend, waarmee het de grootste eendaagse daling is in bijna een decennium. Stay tuned voor meer updates.