Telefoon opschonen: handige tips

Telefoon opschonen

Krijg je alweer de melding op je telefoon dat hij vol is? Dan is je telefoon opschonen de beste oplossing! Of vind je het sowieso belangrijk om zo nu en dan je telefoon op te schonen, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Wij helpen je in dit artikel op weg met een aantal handige tips.

Je media opschonen

Foto’s, video’s, voiceclips… Ze nemen allemaal veel ruimte in op je telefoon. Maar naar verloop van tijd hoef je deze niet allemaal meer te bewaren. Of maak een backup op je laptop, een aparte harde schijf of in de cloud, zodat je ze nog wel hebt maar ze geen ruimte meer innemen op je telefoon. Houd er bij je telefoon opschonen rekening mee dat niet alleen de foto’s en video’s die je zelf maakt veel ruimte innemen, maar ook de foto’s en video’s die je via Whatsapp krijgt en verstuurt.

Ongebruikte apps verwijderen

Ga eens door je lijst van apps heen die op je telefoon staan. Verwijder de apps die je niet meer gebruikt. Niet alle apps nemen heel veel ruimte in, maar opgeruimd staat netjes. Je kunt daarnaast ook de cache van apps legen, wat er ook voor zorgt dat er weer ruimte vrij komt. De apps op je iPhone opschonen kan heel makkelijk met de optie ‘algemeen’ > > ‘iPhone opslag’ > ‘ruim op’.

Cookies en zoekgeschiedenis verwijderen

Of het nu gaat om je Samsung, iPhone of een andere telefoon opschonen, net zoals op een laptop slaat een telefoon ook cookies, zoekgeschiedenis en de cache van bekeken filmpjes op. Dit zorgt stiekem voor best veel ingenomen ruimte op je telefoon, welke je ook kunt opschonen. Dit kun je via de app van je browser verwijderen. Bij Chrome op een Android telefoon vind je dit bijvoorbeeld onder het item ‘Geschiedenis’ en ‘browsergegevens wissen’. Wil je je Android telefoon zoals een Samsung opschonen, dan kan dit eenvoudig via de optie ‘Apparaatonderhoud’.

Met behulp van bovenstaande tips kun je aan de slag en je telefoon opschonen. Alle beetjes helpen en zo kun je in ieder geval weer even vooruit. En als het allemaal niet werkt, moet je misschien op zoek naar een telefoon met meer opslagruimte.