Tips om je dataverbruik te beperken

Tegenwoordig gebruiken we bijna allemaal mobiel internet, hiervoor heb je een databundel nodig, die helaas ook op kan gaan. De kosten die worden doorberekend wanneer je boven je bundel zit zijn erg hoog en kun je dus maar beter vermijden. Hieronder volgen een aantal tips waarmee je ervoor zorgt dat je voortaan minder data verbruikt. Ben je benieuwd? Lees dan snel de tips om voortaan niet meer over jouw abonnement te gaan!

APPS DOWNLOADEN

Allereerst is het downloaden van applicaties iets wat veel data kost. Dat is natuurlijk wel verschillend per app. Sommige zijn slechts 1 MB, terwijl anderen wel 20 MB kunnen zijn. Hoe dan ook is het verstandig om geen apps te downloaden wanneer je gebruik maakt van een mobiel netwerk. Doe dit alleen wanneer je verbonden bent met een wifi netwerk.

VIDEO’S EN MUZIEK STREAMEN

Het bekijken van leuke Youtubevideo’s of het streamen van muziek wanneer je onderweg bent, is natuurlijk heel verleidelijk. Een perfecte manier om je niet te vervelen. Het kost echter behoorlijk wat data. Je gaat al snel boven je databundel wanneer je geen gebruik maakt van Wifi terwijl je lekker rondkijkt op Youtube of muziek luistert op Spotify. Doe dit dus alleen als je voldoende data hebt, maar als dat niet het geval is, kun je het beter laten. Een goede tip is om thuis videos en muziek te downloaden en deze op je mobiel te zetten. Deze kun je dan bekijken en luisteren wanneer je onderweg bent.

OPENBAAR VERVOER

Wist je dat je tegenwoordig in het openbaar vervoer gebruik kunt maken van Wifi? Dit is een handige tip voor mensen die veel onderweg zijn voor hun werk of studie. Je kunt dan gewoon gebruik maken van internet zonder dat je databundel op gaat. Het is in sommige bussen mogelijk om gebruik te maken van Wifi en ook in bijna alle treinen kan dit tegenwoordig.

IN DE GATEN HOUDEN

Een van de beste tips is om goed in de gaten te houden hoe veel data je nou eigenlijk gebruikt. Jouw dataverbruik kan opgaan aan van alles, en het is handig om te weten waar je het meeste aan kwijt bent. Wist je dat bijvoorbeeld Whatsapp vrijwel niets gebruikt, maar Facebook behoorlijk veel? Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden, waarmee je kunt zien welke apps hoeveel MB internet verbruiken. Zo kun je een goed beeld krijgen over welke apps je misschien iets minder moet gaan gebruiken.

PUSH BERICHTEN UITZETTEN VOOR MINDER DATAVERKEER

Ten slotte nog iets simpels om je dataverbruik mee te beperken: push berichten uitzetten. Dit zijn meldingen van jouw apps waardoor die apps op de achtergrond nog bezig zijn en zo continue data blijven verbruiken. Denk aan het krijgen van notificaties van Facebook of Whatsapp. Het is handig om te zien wanneer je een berichtje krijgt, maar vaak kun je ook prima leven zonder. Bij de meeste apps kun je deze notificaties uitschakelen.