Top 5 telefoons met goede camera – mobieleproviders

Het is tegenwoordig standaard dat praktisch alle telefoons één of zelfs meerdere camera’s aan de achterkant hebben. Bijna alle merken adverteren dat hun telefoons zijn uitgerust met een uitstekende camera. Desondanks kan er vaak een significant verschil zijn in de kwaliteit van de camera’s op smartphones. Als je specifiek op zoek bent naar een telefoon met een goede camera, wil je uiteraard er wel van overtuigd zijn dat je de juiste keuze maakt. Om je hierbij te ondersteunen, hebben wij een lijst van 5 telefoons samengesteld waarvan we ervan overtuigd zijn dat ze een goede camera hebben.

Wat is een telefoon met een goede camera?

Voordat we de telefoons met een goede camera op een rij zetten, is het de vraag: wat is nu eigenlijk een goede camera? Dit gaat er niet alleen om hoeveel megapixels een telefoon heeft, hoewel veel mensen dat wel denken. Een goede camera hangt onder andere af van de lens (soms zitten er meerdere lenzen op), het diafragma, de beeldstabilisatie en de zoomfunctie. Er is nooit een perfecte camera, want de ene lens is beter in het schieten van een nachtfoto en de andere in een portretfoto. Het hangt dus helemaal af wat voor soort foto’s je wilt maken. Maar onderstaand staan 5 telefoons met goede camera’s die geschikt zijn voor verschillende type foto’s.

Huawei P30 Pro

Dit is een smartphone met optische beeldstabilisatie die perfecte foto’s maakt voor iedere situatie. De lenzen hebben een diafragma van f/1.6 tot f/3.4. Of je nu portretfoto’s of landschapsfoto’s wilt maken, ze zullen er allemaal professioneel uitzien. De beste camera’s die het merk Huawei op dit moment heeft op een telefoon.

OnePlus 8 Pro

Ook de OnePlus 8 Pro heeft camera’s die zorgen voor verbluffend mooie foto’s. De telefoon beschikt over een hoofdcamera met 48 megapixel. Daarnaast zorgt het grote diafragma voor extra licht op de foto’s met als resultaat een nog betere, heldere foto.

Samsung Galaxy A71

Het merk Samsung staat sowieso al bekend om de telefoons met de goede camera’s. De Galaxy A71 doet hier niet voor onder. Het is een hele betaalbare telefoon met een uitstekende camera met een macrolens, een ultragroothoeklens en een dieptelens. En gebruik de Selfie-Focus modus om de mooiste selfies te maken.

Apple iPhone 11 Pro

De iPhone mag ook niet in dit lijstje ontbreken. De iPhone 11 Pro beschikt onder andere over een functie voor portretbelichting en de ultra groothoeklens kan tot 120 graden in de omgeving fotograferen.

Samsung Galaxy S10 Lite

De Samsung Galaxy S10 is er nog eentje uit de Samsung collectie met een zeer goede camera. Deze heeft zelfs vier uitstekende camera’s. Of je nu de kleinste dingen wil fotograferen, het kan allemaal heel goed met deze smartphone. Een aanrader.

Met behulp van bovenstaande tips weet je welke telefoon je kunt kiezen als je op zoek bent naar een telefoon met een goede camera. Bekijk ook onze top 5 met de beste budget smartphones van dit moment. En bekijk de losse toestellen op onze website voor de laatste aanbiedingen.