Wat zijn de voordelen sim only?

Smartphones hebben zich een permanente plek verworven binnen ons dagelijks bestaan. Vrijwel iedereen haalt het laatste nieuws binnen via zijn of haar telefoon en onderhoudt contacten via facebook, facetime of whatsapp. Dit dagelijkse gebruik van de telefoon vereist ook het afsluiten van een abonnement bij één van de Nederlandse telefoonproviders. In ruil voor een maandelijks bedrag krijg je een bepaald aantal belminuten, sms-berichten en MB’s dataverbruik. Het dataverbruik is het aantal MB’s dat de smartphone verstuurt en ontvangt via het netwerk van de provider.

Bij het afsluiten van zo’n abonnement wordt in de meeste gevallen ook een telefoon gekocht. Een abonnement met een mobiele telefoon wordt ook wel een GSM abonnement genoemd. Een groot gedeelte van de mensen zou echter meer profijt hebben van een Sim Only abonnement, maar hebben hier nog nooit van gehoord, of weten niet precies wat het inhoudt. Met een Sim Only abonnement sluit je óók een abonnement af, maar zijn de maandelijkse kosten een stuk lager dan bij een GSM abonnement. Logisch: je krijgt namelijk bij een Sim Only abonnement géén toestel.

BESPAAR EEN HOOP GELD

Heb je bij je huidige abonnement een telefoon genomen? Dan betaal je die vaak binnen 1 of 2 jaar af. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag bovenop de kosten voor je bundel. Na het verstrijken van de einddatum blijf je vaak hetzelfde bedrag doorbetalen, terwijl de telefoon al afbetaald is. Let hier goed op, want dit is zonde van je zuurverdiende geld!

ABONNEMENT OF LOS TOESTEL

Het is eigenlijk altijd goedkoper om een los toestel met sim only abonnement te kopen. Het nadeel hiervan is dat je in één keer een groot bedrag moet betalen. Als je daar even geen geld voor hebt kun je er ook voor kiezen om je huidige telefoon nog een jaartje langer te gebruiken. Laten we als voorbeeld de op dit moment populaire Samsung Galaxy S6 nemen. Deze telefoon kost met een abonnement gemiddeld €49 euro per maand bij een contract van 2 jaar. Dat kost in totaal dus 24 * 49 = €1176. Je hebt dan een bundel met 300 belminuten, onbeperkt sms en 2GB dataverkeer.

Wanneer je het toestel los koopt ben je €699 kwijt. Momenteel is er een Sim Only aanbieding van €15 per maand waar bij je 500 belminuten, onbeperkt sms en 2GB dataverkeer krijgt. Dat kost in het totaal €360 bij een 2-jarig contract. Als je dit bij elkaar optelt kom je op €1059 uit. Dat is dus een besparing van €117 en daarbij krijg je ook nog eens maandelijks 200 extra belminuten. Dat is zeker de moeite waard!

JE KUNT ALTIJD VAN TELEFOON WISSELEN

Met een Sim Only abonnement kun je er altijd voor kiezen om een andere telefoon te nemen. Komt er een nieuwe telefoon op de markt die je graag wilt hebben? Dan koop je deze als los toestel. Als je huidige telefoon nog niet zou oud is kun je er vaak nog zelfs veel geld voor terug krijgen!

BEPAAL ZELF DE CONTRACTDUUR

Een ander groot voordeel van een Sim Only abonnement is dat jezelf de contractduur kunt bepalen. In Nederland kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een duur van 1, 12 of 24 maanden. Het verschil is vaak niet meer dan €1 per maand. Wil je graag lage kosten? Dan kies je voor een 1 of 2-jarig abonnement. Wil je graag de vrijheid hebben om op elk gewenst moment van abonnement te wisselen? Dan kies je gewoon voor een maandcontract.

WELK ABONNEMENT PAST BIJ MIJ?

Ben je van plan om een Sim Only abonnement af te sluiten? Maak dan gebruik van de super handige vergelijkingstool op Mobidis. Via mobidis vergelijk je eenvoudig en snel de beste deals van alle Nederlands providers. Je kunt aangeven hoeveel belminuten, sms-berichten en MB dataverkeer je wilt. Zo vind je altijd de beste deal die helemaal bij jouw wensen past!