WhatsApp heeft eindelijk videobellen gelanceerd

Vorige week maakte WhatsApp bekend dat videobellen eindelijk beschikbaar komt. Dit is goed nieuws gezien het feit dat zij meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand hebben.

Met 1 miljard actieve gebruikers, betekent het ook minstens 1 miljard actieve smartphones. De moderne smartphone kan beeldbellen al een tijdje aan, maar de meest populaire communicatie-app zelf had deze functie nog niet.

Sinds mei heeft Facebook zijn WhatsApp messaging app voorzien van een prototype beta video en is er een cross-platform ondersteuning ontwikkeld die zal werken op alle Apple, Android en Windows Phone apparaten. Heb je trouwens een ouder toestel, dan wil je wellicht graag de nieuwste iPhone 7 met goedkoop abonnement of de Samsung Galaxy S7 met 3 maanden gratis bundel en onbeperkt bellen & sms’en.

Deze universaliteit zal WhatsApp een voorsprong geven ten opzichte van concurrerende diensten, zoals FaceTime, die niet compatibel is met niet-Apple-apparaten en Google Duo, welke zijn functie verliest bij oudere iOS-modellen.

De nieuwe functie is trouwens prima gebruiksvriendelijk – om een videogesprek te starten druk je een gespreksknop in de rechterbovenhoek van een gesprek. Het biedt overigens ook de mogelijkheid om te schakelen tussen de selfie camera en de camera aan de achterzijde.

Het uitrollen van het video bellen voor de gehele WhatApp user base heeft in de komende paar dagen al plaatsgevonden, dus houd jouw toestel in de gaten voor updates!