Samsung stop met de productie van de vuurgevoelige Galaxy Note 7

In een ongebruikelijke stap heeft Samsung de productie van de Galaxy Note 7 tijdelijk stilgelegd. De telefoon, die pas in augustus uitgebracht werd, is sinds de lancering bij verschillende gevaarlijke incidenten betrokken geweest. Volgens Yonhap, wordt deze productie-opschorting uitgevoerd in samenwerking met veiligheidsfunctionarissen uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten en China.

Na het aanvankelijke terugroepen van de apparaten in september, kwam er meer schadelijk nieuws toen AT&T en T-Mobile aankondigden dat ze zouden stoppen met het vervangen van de apparaten, terwijl de laatste zei dat ze zou de totale verkoop van het apparaat helemaal zou stoppen. In plaats daarvan werden klanten aangemoedigd om hun telefoons te vervangen door een alternatief apparaat.

De productie pauze komt na een vlucht van Soutwest Airlines in de VS vorige week moest worden geëvacueerd toen een Note 7 die vervangen was, rook begon uit te stoten in de cabine. Daar bovenop werd een man in Kentucky wakker door een slaapkamer vol rook nadat een ‘fixed’ Note 7 blijkbaar aan het branden was.

samsung-galaxy-note-7-vuur

Voor een bedrijf van de grootte van Samsung, betekent deze pauze in productie een enorm verlies van omzet en zijn het directe treffers in de richting van de koers van het aandeel; een tweedaagse daling van 11% vond plaats toen het nieuws van de defecte Note 7 voor het eerst aandacht kreeg.

De BBC sprak met Eric Schiffer, een merkstrategie expert bij Reputation Management Consultants, die zei “Indien de Note 7 wordt continueerd,  dan kan dit leiden tot één van de grootste vormen van zelfvernietiging door een merk in de geschiedenis van de moderne technologie.”

Zal het apparaat een zeldzame tweede ‘recall’ voor de Note 7 consumenten of is het definitief klaar? Stay tuned!