De vier redenen waarom je een Sim Only abonnement kiest

Telefoon opschonen

De populariteit van Sim Only-abonnementen onder Nederlanders neemt steeds meer toe. Je hebt het misschien al eens gehoord van familie en vrienden. Maar welke factoren dragen bij aan deze stijging in populariteit van Sim Only? We gaan dieper in op de vier meest cruciale redenen.

Reden 1: telefoons gaan langer mee

Mobiele telefoons en smartphones gaan steeds langer mee. Veel mensen nemen Sim Only omdat ze dan hun vertrouwde telefoon kunnen gebruiken. Daarnaast vinden ze het zonde om een goed werkend apparaat weg te doen. Ook hoeven ze dan niet aan een nieuw apparaat te wennen.

Reden 2: dezelfde voordelen als een abonnement met telefoon

Sim Only biedt dezelfde voordelen als een abonnement. Eentje daarvan is bellen en internetten in de EU. Ook met Sim Only kan dit vanaf 1 juni gewoon uit je bundels. Daarnaast heb je keuze uit dezelfde bundels en gebruik je hetzelfde netwerk.

Reden 3: er is meer te kiezen

Mensen bepalen met Sim Only zelf welke telefoon ze gebruiken. Gaan ze voor het nieuwste top exemplaar of voor de budgettelefoon die goede recensies krijgt? Voor sommigen biedt Sim Only ook een geluk bij een ongeluk. Gaat je telefoon tijdens de abonnementsperiode stuk? Dan betaal je de rest van de periode niet voor een apparaat dat je niet meer gebruikt.

Reden 4: het is ideaal voor kinderen

Uit onderzoek van KPN  blijkt dat kinderen op een steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon van hun ouders krijgen. Het blijkt dat inmiddels vijf procent van de kinderen van vier jaar oud een mobiele telefoon heeft. Ouders sluiten dan vaak een Sim Only abonnement af voor hun kinderen. Hiermee zijn ze altijd bereikbaar en niet afhankelijk van Prepaid tegoed dat opgewaardeerd moet worden. Bovendien kan een kind gewoon de oude telefoon van zijn vader of moeder gebruiken.

500x500 Simonly