Dit zijn de voordelen van een refurbished iPhone op een rij

refurbished iphone

Wat zijn de pluspunten van een opgeknapte iPhone? We hebben de voordelen van een opgeknapte iPhone voor je samengevat.

 

Als je momenteel overweegt een iPhone aan te schaffen, dan kan het lonen om een refurbished model te bekijken. Zo kun je namelijk jouw gewenste smartphone kopen voor een veel lager bedrag. Hoe dit kan? Omdat de refurbished iPhone feitelijk een tweedehands toestel is, maar gewoon als nieuw aanvoelt.

Wat is een refurbished iPhone precies? Die vraag is heel simpel te beantwoorden. Refurbished betekent in het Nederlands ‘gereviseerd’, en de refurbished iPhone is simpelweg een grondig onderzochte, indien nodig gerepareerde én professioneel gereinigde tweedehands iPhone. Over het algemeen zijn refurbished iPhones eerder door consumenten gebruikte toestellen, maar dit het toestel kan ook afkomstig zijn vanuit voorraadoverschotten. De iPhone is dan eigenlijk gloednieuw, maar wordt niet langer als nieuw verkocht.

Voordelen refurbished iPhone

Mocht je enigszins twijfelen over de aanschaf van een refubrished iPhone, dan zijn onderstaande voordelen misschien voldoende om jou over de streep te trekken.

1. Refurbished tot honderden euro’s goedkoper dan nieuw

Houd om te beginnen even in gedachte dat een refurbished iPhone in feite net zo goed is als een nieuw toestel. Hij is immers volledig gecheckt en daar waar nodig gerepareerd. Toch is hij een stuk goed koper, en soms wel meer. Een nieuwe iPhone kost je al snel tussen de 800 en 1.700 euro. Een refurbished exemplaar zal je veel minder kosten, terwijl er vrijwel geen verschil is tussen dit en de eerder genoemde smartphone. Bekijk bijvoorbeeld de iPhone XS, die nieuw een prijskaartje van rond de 1.000 euro heeft. De iPhone X, diens voorganger, kun je als refurbished iPhone al voor slechts 689 euro kopen. Bespaar je meer dan 300 euro, terwijl er amper verschil zit tussen beide modellen.

2. Betaal voor kwaliteit

Omdat een gereviseerde iPhone wel cosmetisch kan verschillen van een nieuw model, zijn er diverse categorieën. Deze geven aan tot in hoeverre de toestellen cosmetisch onderscheidbaar zijn, bijvoorbeeld door gebruikerssporen. Inhoudelijk zijn ze allemaal zo goed als nieuw, maar aan de buitenkant kan het zijn dat er minimaal een krasje of iets dergelijks te ontdekken valt. Helemaal niet erg, want je betaalt hier ook (minder) voor/door. Als jij een krasje of twee helemaal niet erg vindt, dan betaal je dus minder dan als je per sé een toestel wilt dat vonkelnieuw oogt. Laten we eerlijk zijn, binnen een paar weken maak je zelf normaal gesproken al een kras. Is dat je tientallen euro’s extra waard?

3. Garantie

Een refurbished iPhone komt over het algemeen met een garantie van één of twee jaar, waarbij het tweede jaar bij sommigen tegen kleine meerprijs is. Even ter vergelijking, een nieuwe Apple iPhone komt standaard maar met één jaar, dus dat de refurbished met een enkel en soms met twee jaar komt, is al erg prettig als consument.

4. Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid meer dan ooit in de spotlight staat, is het prettig om zelf bij te dragen aan een duurzaam milieu. Elke iPhone die een tweede leven krijg, betekent, hoe minimaal dan ook, minder productie van nieuwe. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan maken we ergens een verschil.