Hoeveel miljard verliest Samsung eigenlijk met de Galaxy Note7 ramp?

Gezien de omvangrijke ramp die de Galaxy Note7 is genoemd, was het voorspelbaar dat Samsung een recordverlies zou gaan lijden. Maar hoeveel miljarden bedraagt dit verlies?

Voor het weekend meldde Engadget dat Samsung in ieder geval rekening moest houden met een verlies van $2.34 miljard, aldus Samsung’s eigen berekeningen. Het bedrijf update zijn winstverwachtingen voor komend kwartaal met nieuwe cijfers die rekening houden met het Note7 fiasco.

Aangezien het om een winstverwachting ging, kon het natuurlijk boven of onder de verwachtte cijfers uitkomen. En zo geschiedde, want ondertussen liggen de verwachtingen met betrekking tot het winstverlies toch iets anders.

Waar er nog geen $2.5 werd geschat, blijkt nu dat het om ongeveer het dubbele zal gaan. Met zo’n $5.3 miljard in totale verliezen kent het Zuid Koreaanse bedrijf een desastreus jaar, nadat zijn flagship smartphone in augustus werd gelanceerd.

samsung-note-7-kost-miljarden

Dat dit toestel oververhit raakte, rookte en vlam vatte zorgde uiteindelijk voor voldoende incidenten met gebruikers, dat Samsung niks anders kon dan de smartphone definitief terug te trekken.

Om het allemaal nog iets erger te maken, lijkt het er op dat Samsung nog steeds niet weet wat exact het probleem is dat voor alle ellende heeft gezorgd. Analisten voorspellen dat dit grapje de elektronicagigant nog veel meer zal kosten, met schattingen tussen de $10 miljard en $20 miljard.

Ondertussen zullen ze bij Apple in hun handen wrijven, want de iPhone 7 lijkt het goed te doen. Meer info over de Apple iPhone 7 en de goedkoopste abonnementen vind je dan ook hier.